Kokos-cacao granola

15 mei 2017

Na een dagje het meest nutteloze wezen op aarde te zijn en te leven in een 'hoe vettiger, hoe prettiger'-modus qua eten (dank u rosé), ben ik er klaar voor om er weer in te vliegen. Dit receptje ging normaal gisteren online komen, maar zoals jullie gemerkt hebben, is dat er dus niet van gekomen.

Granola koop ik nog zelden in de winkel omdat het vaak veel toegevoegde suiker bevat. Daarom maak ik het altijd zelf: makkelijk en superlekker! Je kan ook volledig zelf kiezen welke richting je ermee uitgaat. Ik koos deze keer voor een variant met kokos en cacao nibs.

Dit recept maakt ineens een vrij grote hoeveelheid granola. Bewaar het daarom als het afgekoeld is in een luchtdichte doos of pot. Je kan natuurlijk ook altijd de ingrediënten halveren als je voor een kleinere hoeveelheid wil gaan.


INGREDIËNTEN
- 400 g havervlokken
- 150 g cashewnoten
- 150 g amandelen
- 150 g zonnebloempitten
- 70 g kokosrasp
- 70 g cacao nibs
- 8 el gesmolten kokosolie
- 3 el agavesiroop
- 4 el kaneel

BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Hak de noten en de zonnebloempitten fijn. Je kan daarvoor een blender of keukenmachine gebruiken. Doe dit per soort en niet te lang want dan worden de noten te fijn gehakt.
3. Meng in een grote kom de havervlokken, de fijngehakte noten en zonnebloempitten, de kokosrasp en de cacao nibs.
4. Voeg de gesmolten kokosolie en agavesiroop toe. Meng goed.
5. Voeg als laatste de kaneel toe en roer goed tot alles gelijk verdeeld is.
6. Verdeel het mengsel over twee bakplaten en plaats deze in de oven. Laat de granola 20 minuten bakken. Roer halverwege de baktijd om.
7. Zet de oven uit, open de deur en laat de granola zo afkoelen.